Monday, October 30, 2006

«Bunnsolid» i Bergens Tidende

Det tok lovlig lang tid, men så skulle også jeg få god kritikk i avisa. Avisen i dette tilfellet, siden vi snakker om Bergens Tidende. Det er Pål Gerhard Olsen som anmelder, og jeg skal nøye meg med å sitere de to siste avsnittene. Hele saken finner du her.

«Det er ingen liten bedrift å skrive så innforstått om cubanske anliggender, og Eggen makter også for det meste å holde innsiktsnivået til fortelleren på et rimelig uleksikalsk og ikke-doserende nivå. Kjernen i romanen kan sies å være kjærlighetens veier og kanskje helst avveier, og en ung manns anstrengelser for å komme overens med sin tilslørte fortid innenfor rammene av et «velmenende» enevelde der sannheten er til salgs for en billig penge, der hykleriet og forstillelsen så å si er blitt livets skole.

«Eggen skriver best når han bryter over tvert med et litt journalistisk/artikkel-påvirket stilleie og hengir seg til den rene og rått tilskjærte fortelling, som hviler ukommentert i seg selv. Slike øyeblikk er det til gjengjeld mange av i Hermanas, og det gjør den til et bunnsolid og svært lesverdig, om enn ikke grensesprengende stykke skrivekunst.»

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home